Lounge zona :)

Dolaskom zime se uglavnom više vremena provodi u zatvorenom prostoru. Zbog ove činjenice mi se nameće tema da pišem o ’’lounge’’ zoni u stanu ili kući.

Proteklih godina se tempo života i rada rapidno ubrzao u odnosu na neka prethodna vremena. Zapitajte se kada ste poslednji put seli i čitali knjigu, slušali muziku ili prosto odlutali u svojim mislima.

Ovakav deo dana je poželjno imati i praktikovati. Treba se opustiti. Adekvatan odmor blagotvorno deluje na naše telo i na našu psihu. Nemojte zanemariti svoje potrebe.

Dane koje predstoje možete iskoristiti da sebi u stanu napravite jedan ovakav kutak. Ne treba vam mnogo prostora, jedan ćošak u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili radnoj sobi je sasvim dovoljan.

Za oplemenjivanje ovog kutka koristite boje, ili predmete koji vam bude unutrašnji mir ili sreću (slika, sveće, lepa lampa za čitanje, osveživač prostorije sa mirisom koji volite, vaza sa cvećem,…. ). Možete se pozicionirati kod prozora, kako biste s vremena na vreme pogledali napolje. Prozor i pogled na spoljašnji svet će doprineti vašem opuštanju.

Od nameštaja vam nije potrebno mnogo stvari. Da li ćete odabrati jednu fotelju, kanabe, gomilu jastuka ili lazy bag, je vaša lična stvar. Svako ima nešto što mu najviše prija, to je individualno. Meni je na primer najudobnije da sedim na podu. Tako se osećam najopuštenije. 😊 I obavezno jedno fino mekano ćebe. 😊

Pored nameštaja za sedenje, možete da ubacite jedan mali sto. Ukoliko ste ljubitelj kafe ili čaja, sto može da vam posluži.

Personalizujte svoj kutak. Stavite drugima i sebi do znanja čemu je taj kutak namenjen. 😊 Ukoliko ste ljubitelj knjiga, možete staviti malu policu sa knjigama, ako pak uživate u muzici polica sa pločama, CD-ima, sa linijom preko koje slušate ( slušalice su obavezne ) 😊. Ljubiteljima kinematografije savetujem dobar odabir garniture ili fotelja, sa kvalitetnim zvučnicima i prigušenim svetlom, takvo okruženje da bez distrakcije možete da pogledate neko novo ostvarenje iz ove grane umetnosti.

Najvažnije je to da iskažete sebe prilikom osmišljavanja ove zone. Trebate je uvek koristiti za opuštanje. Ne bi trebalo da bude mnogo stvari koje vam odvlače pažnju. Jedino ćete tako uspeti da se za pola sata do sat vremena potpuno osvežite i krenete dalje sa obavezama.

Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć da uredite svoj dom, možete zakazati konsultaciju sa dizajnerom enterijera preko kontakt forme ili pišite na email: vanja.lebovic@gmail.com .

Izvor fotografija Pinterest.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.