Božić 2019/2020 :)

Možda će nekome delovati preuranjeno da u novembru pišem o Božiću i dekoraciji, ali mislim da nije ( na repertoaru pozorišta počinje prikazivanje “ Krcka Oraščić “ ) :). Ukoliko želite da vaš dom bude prikladno dekorisan potrebno je na vreme sve isplanirati i pripremiti.

Juče dok sam se šetala mogla sam da primetim da su određene prodavnice već krenule sa prodajom proizvoda za dekoraciju predstojećih praznika.

Prilikom razgledanja sam uočila da će osnovne kombinacije boja biti plava i zlatna, crvena i zlatna, bela i zlatna. Ono što je zajedničko u sve tri kombinacije jeste dominacija zlatne boje. Za razliku od prethodnih godina gde je srebrna bila mnogo više zastupljena. Ukoliko volite klasičnu dekoraciju svog doma, sa nekom od ovih kombinacija sigurno pratite trend sezone 2019/2020.

Ono što sam takođe primetila jeste da je u prethodnih par godina,a pogotovo ove sezone kulminacija prirodne dekoracije u smislu aranžmana od prirodnih materijala. Pogotovo kada je trpeza u pitanju. Ali ne samo u smislu materijala već i načina aranžiranja. Ne znam da li je uredu ali bih ja to nazvala “naked“ dekoracija kao što je u kulinarstvu prisutna već par godina unazad.

Ukoliko niste za prethodne dve opcije i volite minimalistički pristup postoji rešenje. Možete sami napraviti od drveta stilizovano božićno drvo. Zauzima u prostoru mnogo manje mesta,a može delovati takođe primamljivo i lepo. Sve je stvar ličnog afiniteta.

Obzirom da je Božić porodični praznik mislim da je najlepše da mališane uključite u izradu dekoracije. Imate na internetu toliko opcija za “DIY“ ukrase. Mogu biti od papira, kartona, plastike, možete reciklirati gotovo svu ambalažu ili pak možete sa njima praviti keksiće za “Deda Mraza“, i dekorisati ih. Na ovaj način se približavate svojoj porodici, dok će mališanima imponovati to što su uključeni u pripremu najlepšeg porodičnog praznika.

Naglasila bih da napravite u stanu ili kući jedan kutak koji će biti posvećen obeležavanju praznika. Ne treba ni ovde preterivati. Ako lepo koncentrišete dekoraciju svima će biti prijatnije.

Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć da uredite svoj dom, možete zakazati konsultaciju sa dizajnerom enterijera preko kontakt forme ili putem emaila: vanja.lebovic@gmail.com .

Fotografije preuzete sa Pinteresta.

4 mišljenja na „Božić 2019/2020 :)

  1. Uživala sam čitajući ovaj tekst praćen predivnim fotografijama! Vratio me u period detinjstva i dalo mi inspiraciju da ove godine budem kreativna i napravnim od prirodnih materijala drvenu jelku i ukrasim je lampicama. Jedva čekam nove tekstove sjajne Vanje, koji bude kreativnost, lepotu življenja i oplemenjuju ne samo naš prostor nego i nas same!

  2. Divni inovativni predlozi za Božićne praznike. Posebna je zidna novogodišnja jelka. Nikad kraja idejama, koje su iz godine u godinu sve lepše i lepše, kao što se vidi na ovim primerima. Ovakvi saveti su svakako dobrodošli, jer često nam dosade oni ukrasi koji se godinama nakupe. Bravo za dizajnericu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.